Het is essentieel om op iedere verdieping een rookmelder te installeren om een gevaarlijke en snel uitslaande brand voor te zijn. Sterker nog, per 1 juli 2022 zijn rookmelders op iedere woonlaag, ook van bestaande bouw, verplicht. De beste brandmelders herkennen vuur het snelst en zijn daarom ook de veiligste melders. Wanneer je slaapt, werkt alleen nog het gehoor nog van al je zintuigen. Op dat moment is het dus lastig om rook te ruiken, bijvoorbeeld bij kortsluiting. Wanneer je niet snel genoeg wakker wordt, kan je door het CO2 gehalte en zuurstoftekort het bewustzijn verliezen, met alle gevolgen van dien. Er zijn natuurlijk veel meer situaties waarin een rookmelder noodzakelijk is om de veiligheid van jou en jouw huishouden te garanderen. Het is namelijk vaak een kwestie van geluk, wanneer je een brand wel op tijd ontdekt. Het kopen, plaatsen en regelmatig testen van een rookmelder is dan ook een zeer verstandige keuze. Op die manier kun je altijd direct ingrijpen wanneer er een brand ontstaat, voordat deze te groot is om te blussen.
Hoe eerder jij met behulp van je rookmelder een brand ontdekt, hoe groter de kans dat je hem kan bedwingen. Dat spreekt voor zich, maar hoe weet je nou wat de beste rookmelder is om in huis te halen? Voordat je de knoop doorhakt en een brandmelder koopt, is het slim om eerst te informeren naar het aanbod van de verkoper. Er zijn namelijk verschillende soorten rookmelders, optische en thermische. De optische rookmelder gaat af wanneer deze rook signaleert door middel van infrarood. De thermische rookmelder gaat af wanneer deze een bepaalde temperatuur detecteert. In de meeste ruimtes is een brandmelder aan te raden, maar niet overal. Denk bijvoorbeeld aan een garage, boven een ventilator of naast een verwarming. Het is daarom verstandig om even kort met de verkoper te overleggen en op basis daarvan te bepalen waar je wel of geen rookmelders gaat plaatsen. Heb je je keuzes gemaakt, dan gaat het allemaal heel snel. Een rook- of brandmelder kan namelijk binnen één minuut geïnstalleerd zijn.
Zorgt ervoor dat u op tijd gewaarschuwd wordt bij rookontwikkeling
De Notifier conventionele brandmeldcentrale NFS-2 vormt het hart van de conventionele brandmeldinstallatie, de welke de toestand van de aangesloten elementen op de detectiezones controleert en deze toestand aan de gebruiker weergeeft via het frontpaneel. Volgens de configuratie instellingen zal de brandmeldcentrale automatisch uitgangen aansturen, zoals sirenes, deurmagneten etc.. De Notifier NFS reeks conventionele brandmeldcentrales zijn verkrijgbaar in 2, 4 of 8 zonegroepen. Tot 30 conventionele brandmelders kunnen per zone worden aangesloten
Een actieve repeater weergeeft de status van een brandmeldcentrale. Deze actieve repeater is speciaal ontworpen voor het weergeven van de brand en storingsmeldingen van een analoge PEARL brandmeldcentrale. Naast het tonen van de storingen en meldingen, kan een nevenpaneel ook gebruikt worden voor het bedienen van de hoofdcentrale. Vaak wordt een nevenpaneel toegepast bij een brandweeringang of receptie / bewakingspost indien de brandmeldcentrale op een andere plek is gemonteerd.
De PRL-IDR6A kan direct worden gekoppeld aan de PEARL brandmeldcentrale, hiervoor zijn geen extra communicatie modules voor benodigd.
De NRX-USB is een dongel die gebruikt wordt om draadloze componenten te programmeren.
.
Analoge brandmeldcentrales zijn intelligente centrales en vooral gericht op grote gebouwen. Bij een brandmelding kan deze installatie de locatie bepalen waar de melding is, de specifieke brandmelder geeft de melding door. De componenten en centrale communiceren perfect met elkaar en geven signalen door aan de lus. Voor een analoge centrale is bekabeling niet noodzakelijk. Daarom biedt Dc Beveiliging een ruim assortiment aan draadloze modules en melders geschikt voor een analoge brandmeldinstallatie. Wanneer een draadloze ontvangstmodule aan de installatie wordt toegevoegd kunnen alle draadloze componenten hier aan toegevoegd worden.
Het gebruik van deze lithiumbatterijen is niet zonder risico’s. Steeds vaker verschijnen er berichten in de media dat er brand en schade is ontstaan bij het opladen van deze risicovolle (fiets)accu’s. Bewaar deze accu’s daarom veilig in een brandwerende accukast en voorkom daarmee schade aan uw winkel of bedrijfspand.